fredag den 29. juli 2016

Sweater Workshop - lær at strikke en raglan trøje



En lækker hjemmestrikket trøje er altid en lækker ting at få som gave eller at lave til sig selv. Det kan være et større projekt at gå igang med hvis man ikke har strikket så meget før, men denne trøje er relativt nem at finde ud af, og fordi den er strikket rundt, skal man kun kunne strikke ret for at komme i mål med den. Her er en lille gennemgang af hvordan en raglansweater er strikket, men først er der her et par links til gratis mønstre du kan hente.

Tommy, by Drops Design er en sweater til børn i str fra 3 - 12år. Mønsteret er arbejdet på 4½mm pinde og er PÅ DANSK


tahki stacy charles cardigan er en cardigan som er arbejdet frem og tilbage (så det er et lidt vanskeligere mønster) Størrelserne er fra S til XL og mønsteret er arbejdet på 4½ mm pinde og er på engelsk

Garnudsalgs gratis opskrift kan du finde her. Mønsteret er lavet på 4½ mm pinde og det indeholder også forslag til farvearbejde med striber og trekanter. Størrelserne er fra S til XXL. MØNSTERET ER PÅ DANSK.

Drops raglan sweater Mønsteret er næsten identisk med garnudsalgs' mønster, men giver mere specifik instruktion, hvor garnudsalg giver en overordnet idé om hvordan man kan lave forskellige trøjer. MØNSTERET ER PÅ DANSK


Raglan Sleeve Sacque No. 2003 er en sød lille baby kjole/trøje som du kan finde gratis på Free Vintage Knitting. Den er strikket på 3½ mm pinde og det er på engelsk.


Raglan Sweater and Cap er en trøje og hat til en baby, arbejdet på 5mm (US size 6) pinde. Mønsteret er på engelsk. Der er billeder af resultatet her.

Skal vi komme i gang med garn og strikkepinde? ok -

Del 1: Her viser jeg hvordan man begynder at strikke rundt, hvordan man laver udtagninger og hvordan man deler maskerne.



Del 2: Her viser jeg hvordan man samler de "hvilende" masker op så man kan begynde at strikke ærmerne.



yderligere vil jeg gerne vise de forskellige trin her. Det kan måske være en smule nemmere at starte mønsteret hvis man har en idé om hvad man laver.









Bærestykke
sæt maskemarkører i og strik rundt. Der er to runder du skal huske: 

Runde 1: *strik hen til næste maskemarkør. slå om, flyt maskemarkørern, 1 ret, slå om* gentag fra * til * hele runden rundt (fire gange)

Runde 2: strik alle masker ret






Tag masker fra
Tag to lange stykker garn i en anden farve(her rød) og flyt maskerne på de korte sider (også markeret med rød) over på garnet. Disse masker "hviler" imens du strikker kroppen færdig.




Krop
strik rundt indtil kroppen har den længde der står i mønsteret, eller til den passer til modtageren.


Ærmer
Hvis du har en ærmerundpind (sokkerundpind, handskerundpind etc) så brug denne til ærmerne. Ellers kan en helt normal rundpind også bruges. Saml alle masker på ærmet op, og strik rundt i glatstrik indtil ærmet er den ønskede længde. Gør det samme med det andet ærme





Færdig : D!

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at skrive dem her nedenunder. Del 2 kommer i næste uge, hvor jeg viser resten af trøjen (videoen viser kun til det punkt, hvor man tager maskerne til ærmerne fra)

2 kommentarer:

  1. Hej
    Har set din video på youtube. Men hvor mange masker har du i mellem hver udtagning? Mange en metode/udregning på hvordan jeg finder ud af hvor mange masker jeg skal have mellem hver udtagning? Følger inden opskrift

    SvarSlet
  2. Hvor kan man finde opskriften som du strikker i videoen? :)

    SvarSlet